Прозрачна лимузина Peugeot участва във филм по Борис Виан

Общи 22 ноември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10095 посещения | без коментари

В края на ноември по време на третото издание на Фестивала на френския филм ще бъде излъчен предпремиерно за България новият филм на Мишел Гондри „Пяната на дните“ по известния роман на Борис Виан, в който Peugeot има силно присъствие. Заедно с изключителния актьорски състав - Ромен Дюрис, Одре Тоту, Омар Си, Гад Елмале, Аиса Маига, Шарлот Льо Бон, Филип Торетон - Мишел Гондри включва във филма и една приказна прозрачна лимузина - LimoVian, плод на фантазията на Design Peugeot.
През януари 2012 г., няколко месеца преди началото на снимките на „Пяната на дните“, Мишел Гондри и неговият екип се свързват с Peugeot и дизайнерския му екип, за да трансформират различни автомобили в бъдещи актьори на колела от „Пяната на дните“ и да им придадат образ, едновременно произлязъл от сънищата и извън времето.
И така, Франсоа Дюрис, който отговаря за стратегията на Design Peugeot, напълно преобразява една лимузина от 80-те години в Peugeot LimoVian, бялата лимузина от книгата, но представена прозрачна за филма. Много бързо Peugeot 404 се оказва източник на вдъхновение за Peugeot LimoVian, чиято решетка и задни светлини са удължени подобно на съвременните модели на Peugeot, които се отличават със специфичната си задна светлинна идентификация.
Освен с тази изключителна прозрачна лимузина Peugeot участва и в трансформацията на така наречените „автомобили огледала“, които са смесица от няколко от емблематичните модели на марката. Сред тези автомобили са едно жълто Peugeot 104 с предни калници, направени от задните калници на 404. Във филма се появява и синьо Peugeot 404 комби, което комбинира две задни части на 404. И накрая, за да допълни гамата автомобили, които дизайнерският отдел на Peugeot преобразува за целите на филма, се появява и зелено Peugeot 306 с вид на минибус.
Всички желаещи ще могат да гледат предпремиерно „Пяната на дните“ на 23 ноември (събота) от 17:15 ч. в Euro Cinema, на 27 ноември (сряда) от 20:30 ч. в Дом на киното и на 28 ноември (четвъртък) от 20:30 ч. в кино Люмиер. Цените на билетите са между между 8 и 10 лева. Официалната премиера на филма за България е на 7 февруари 2014.

 
Ключови думи:   peugeot
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте