Андреа Кастроново, BMW: Електромобилите са инвестиция в бъдещето

Общи 09 октомври 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9550 посещения | без коментари

Светът се променя бързо, електрическата мобилност е бъдещето и който не го осъзнава в момента, утре ще се окаже в положението на Кодак и Нокиа, обяви в презентацията си Андреа Кастроново, президент на BMW Group Central and Southeast Europe. Примерите са показателни за недалновидност. Кодак – лидер във фотографските материали, проспа идването на дигиталната фотография, а Нокиа изгуби пазарното си лидерство след нашествието на смартфоните.
В момента BMW излиза начело в развитието на електромобилността с градския електромобил i3 и спортния плъг-ин хибрид i8. И в двата слчуая става дума за революционен подход. Те не са стандартни модели с добавени елдвигател и батерия, а конструкции, изцяло направени в съответствие с тяхното предназначение. Използват се олекотени материали, нова конструкция на каросерията, усъвършенствани двигатели и батерии, за да се постигне сравнително ниска цена и висок пробег. Заедно с моделите се лансира и цял комплекс съпътстващи услуги, които целят да направят използването им по-приемливо за консуматорите сега и в бъдеще. Такива например са мобилните апликации, които позволяват зареждането на батерията да се следи и управлява по телефона, навигацията ще отчита не само местата за зареждане, но и спирките и разписанията на градския транспорт, за да осигурява комплексно транспортно решение. Клиентите ще имат възможност да наемат комбита или всъдеходи за ваканционни нужди.
Инвестицията на BMW в проекта i е значителна и от нея не се чака моментна възвръщаемост. Благодарение на нея се развиват технологии, които ще носят големи предимства в бъдещето, каза Кастроново. Лансирането на BMW i3 започва със страните, които имат интерес и са подготвени за електромобилите като законова рамка и зарядна инфраструктура. Сред първите са Чехия и Гърция. В България авангардният модел ще дойде по-късно, когато страната е готова.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте