Премиера на Mercedes S-клас в България

Общи 08 октомври 2013 | Speed-Press.com A- A+ 11930 посещения | без коментари

"Балкан Стар", генерален представител на Mercedes-Benz у нас, представи новото поколение на S-класа веднага след изказването на Росен Певнелиеев, президент на България, на първата у нас автомобилна конференция, която в момента се провежда в София. Покривалото на автомобила бе свалено от Катя Боянова, управляващ директор Продажби и маркетинг леки автомобили в „Балкан Стар Аутомотив”. „Представям ви най-добрата кола в света. Този автомобил е създаден от продукти на специални доставчици“, коментира Боянова.
Стандартната модификация е дълга 5,12 метра, а удължената – 5,25 метра. А междуосието, както и преди, ще бъде 3,04/3,17 м. Интериорът е с около 100 бутона и превключвателя, а в централната конзола тиктака аналогов часовник. Погледът обаче се спира върху два огромни монитора, които създават огромна командна централа. Климатизираните седалки предлагат функция „масаж с горещи камъни“, а щастливите пътници се радват на охлаждащи поставки за чаши и ароматизатор в жабката – екстри, които Mercedes предлага като първи производител в света. В определени ситуации автомобилът позволява на шофьора за кратки моменти да махне ръцете си от волана, да се обърне леко назад или да хвърли един поглед на смартфона си, докато автомобилът самостоятелно поддържа дистанцията и движението в лентата. Това е възможно благодарение на Stop-and-go асистент. Системата използва не само радар-темпомата, но и стереокамерата, с която S-класата сама „търси“ своя път в задръстването.
С помощта на стереокамера окачването Magic Body Control превръща луксозния лайнер в летящо килимче. Автомобилът „вижда“ неравностите по платното и за милисекунди настройва въздушното окачване, така че максимално да „изглади“ релефа на пътя. Автоматичната трансмисия има седем предавки, най-мощният дизелов мотор развива 258 к.с. В началото на продажбите S 500 ще бъде продаван с добре познатия V8 с 455 к.с. и S 350 Bluetec с дизела с 258 к.с. и среден разход EU-Мix 5,5 л. Ще има и S 400 Hybrid с V6-мотор с 306 к.с. и електродвигател с 27 к.с. - тандем, който осигурява консумация 6,3 л/100 км. Най-доброто решение е S 500. Там двигателят работи със 700 Нм, ускорява 2-тонната лимузина за 4,8 сек от 0 до 100 км/ч.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте