Некачественият ремонт може да ни струва живота

Общи 10 юни 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8580 посещения | без коментари

“Порше БГ“, официален вносител на Audi и VW у нас, слага началото на социално-информационна инициатива, за да осигури безопасността на пътя, под наслов „Спаси живота си на пътя – осигури надеждност на своя автомобил“. Тя е част от международна кампания, стартирала от 2009 г. насам. В България е подкрепена от родните институции.
Използването на оригинални резервни части, шлайфане на точковите заварки, защитно покритие на долната страна с боя и други не са за пренебрегване и са от водещо значение за нашата безопасност. „Трябва да предоставяме повече информация по каросерийните ремонти. Лошото качество на ремонта е опасно за живота“, сподели Райнер Кюл, експерт следпродажбена дейност, мениджмънт на ПТП и щети от Volkswahen AG, пристигнал на посещение в София специално за инициативата.
„През последните десетина години все повече хора се интересуват от системите за безопасност в автомобилите. Производителите се стремят, от една страна, купето на автомобила да е достатъчно здраво, за да предпази пътниците в него, а от друга – да е снабдено с деформируеми зони, които да абсорбират енергията. Днес тенденцията е вътрешната част да е корава, но от друга страна – външните части трябва да са пластични. Това е така наречената „насочена деформация по време на ПТП“, добави Борис Цветков, ръководител на сервиз „София Изток“.
Днес в центъра си „Порше Изток“ в София, „Порше БГ“ демонстрира резултатите от професионален независим експеримент, проведен от германския институт KTI. В какво се състои конкретният опит? На сравнителни краштестове се подлагат едни и същи автомобили, единият ремонтиран в оторизиран сервиз, а другият – в обикновен. Най-общо казано, той демонстрира разликата между начина, по който купето на даден автомобил пази пътниците при ПТП в зависимост от качеството на ремонтите. Често майсторите правят в колата ни интервенции, с които ние не сме запознати. Понякога не се спазват предписанията на производителите. В сервиза на „Порше Изток“ бе направена и демонстрация на живо с две В-колони от VW Golf – едната ремонтирана в оторизиран сервиз, а другата – в независим. Под натиска на специална преса, симулираща удар, втората се огъна. А това често може да ни струва живота. Видео Видео

 
Ключови думи:   volkswagen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте