Започва първият етап от международния конкурс „ЗЛАТЕН ВОЛАН 2012”

Общи 17 август 2012 | Speed-Press.com A- A+ 9765 посещения | без коментари

От днес стартира първият етап от престижния автомобилен конкурс „ЗЛАТЕН ВОЛАН на AUTO BILD" 2012 - гласуването на читателите. Те имат възможността да изберат своя фаворит сред номинираните в международния конкурс автомобилни премиери от 6 различни класа: малки автомобили, компактни автомобили, среден и луксозен клас, SUV-ове, купета/кабриолети и ванове.
Конкурсът „ЗЛАТЕН ВОЛАН на AUTO BILD" е най-популярното европейско отличие за нови модели автомобили, създаден по инициатива на легендарния германски издател Аксел Шпрингер. Надпреварата е стартирана през 1976 г. на страниците на неделното издание на най-тиражния германски всекидневник „БИЛД" - BILD am Sonntag. От 2009 г. най-четеното автомобилно списание в Европа AUTO BILD се присъединява към конкурса и поема водеща роля при организацията на събитието.
Победителите в конкурса „ЗЛАТЕН ВОЛАН на AUTO BILD" се определят по броя на гласовете, подадени от читателите на AUTO BILD, както и на резултатите от тестове, проведени впоследствие от компетентно, независимо жури, съставено от главните редактори на всички издания на AUTO BILD в Европа, автомобилни инженери, рали-състезатели и известни личности. Членове на журито през годините са били сър Питър Устинов, Михаел Шумахер, Валтер Рьорл, Дейвид Култард, Ник Хайдфелд и Борис Бекер.
В България списание AUTO BILD България ще връчи своите награди „ЗЛАТЕН ВОЛАН БЪЛГАРИЯ 2012" на победителите от шестте автомобилни категории. Конкурсът стартира през август с гласуването на читателите и ще приключи през ноември с бляскава церемония, на която в присъствието на елита на автомобилната индустрия, спортисти, политици, артисти и други известни личности победителите в отделните класове ще получат своите отличия.
В рамките на конкурса по традиция се връчва и наградата „ЗЕЛЕН ВОЛАН на AUTO BILD" за най-значимата екологична иновация в автомобилостроенето. От българска страна в международното жури участва министърът на околната среда и водите г-жа Нона Караджова.
Допълнителна информация за конкурса и възможност за гласуване - на http://goldenwheel.autobild.bg/. Участниците в гласуването ги очакват много приятни изненади и страхотни награди.

 
Ключови думи:   auto bild, bild am sonntag
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте