Жена оглавява General Motors

Общи 11 декември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 11970 посещения | без коментари

Досегашният продуктов бос на General Motors, Мери Бара, ще оглави компанията. Бизнес дамата ще заеме позицията на Дан Акерсон и ще стане първата жена начело на автомобилна компания в историята на индустрията. Акерсон се оттегля от поста от 15 януари следващата година, тъй като съпругата му е с диагноза рак в напреднал стадий.
Вицепрезидентът Стив Гирски на свой ред ще влезе в ролята на надзорен съветник на компанията, преди да напусне GM през април, но ще остане член на борда на директорите.
Петдесетгодишният Марк Реус, изпълнителен вицепрезидент и президент на северноамериканското поделение на компанията, ще заеме актуалния пост на Бара. 51-годишната бизнес дама стартира кариерата си в GM едва 18-годишна.
Дъщеря на производителя на Pontiac, Бара поема управлението на бащината си компания, след като американското правителство продава дела си на General Motors. Преминала е през редица управленски постове в американския автомобилен гигант, била е и вицепрезидент на глобалния производствено-инженерен отдел, а в по-късен етап става първата жена - продуктов мениджър на компанията. Припомняме, че този пост е бил заеман от легендарния Боб Луц, наричан „продуктов цар на GM”. Изиграла е ключова роля за създаването на Chevrolet Impala и Cadillac CTS.
Новината за новото назначение дойде само ден след като американското правителство обяви продажбата на дяловете си в GM.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте