VW показа новия 3-литров VR6 агрегат с мощност от 496 к.с.

Общи 10 май 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8045 посещения | без коментари

VW показа снимки на концепцията Golf GTI Design Vision, на които се вижда, че компанията е монтирала изцяло нов агрегат. Съдейки по конфигурацията на всмукателните и изпускателните системи, по всичко личи, че това е нова версия на VR6.
Новият 6-цилиндров двигател, който е с една глава на цилиндър и с 15-градусов ъгъл между редиците, ще измести 3-литровия V6. Благодарение на система за директно впръскване на гориво и два турбо компресора, той генерира 496 к.с. и 560 Нм. Според инженерите на групата тази единица ще я видим в бъдещите модели VW CC и CrossBlue Coupe.
VW има дълга история в производството на популярните VR6 двигатели. Първите са разработени в края на 1980 година и се въвеждат през 1991 г. в Corrado и Passat, a по-късно и в Golf.
Концепцията Golf GTI Design Vision, която е снабдена с този напречно монтиран VR6 агрегат, е в състояние да ускори от 0 до 100 км/ч за 3,9 сек, преди да удари максималната скорост от 290 км/ч.

 
Ключови думи:   corrado, design vision, golf gti, passat, volkswagen
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте