Sport SVR - най-динамичният Range Rover

Общи 11 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 6735 посещения | без коментари

Land Rover представи официално спортната версия Range Rover Sport SVR преди публичния й дебют в Пебъл Бийч на 14 август. Компанията го нарича най-динамичният автомобил в историята, а отвън отличителните черти са нова броня с по-големи въздушни отвори и два интеркулъра. Предната решетка е ревизирана, престилките по-големи, а джантите 21-инчови. Отзад има монтиран голям спойлер, нови брони и черен дифузьор, около който са четирите накрайника на ауспуховата система. Салонът също е ревизиран и има спортни седалки с двуцветна кожа Oxford, също така лога SVR. Като опция се предлагат алуминиеви и карбонови апликации.

Двигателят е 5,0-литров V8 с 558 к.с. и 680 Нм, което е с 41 к.с. и 55 Нм повече от Range Rover Sport Supercharged, който се използва за база. 8-степенната автоматична кутия също е ъпгрейдната да поеме по-динамичното управление, а времето за ускорение от 0 до 100 км/ч е само 4,5 сек. Максималната скорост е 260,7 км/ч. Тестовите пилоти на компанията са успели да завъртят обиколка на "Нордшлайфе" за 8 мин и 14 сек. Задният диференциал е рекалибриран, а моделът има и централен, който действа с електронно контролиран многодисков съединител и подобрена Torque Vectoring система. Спирачната система е дело на Brembo и съвсем очаквано окачването е ревизирано.

Агенция Speed-Press

 
Ключови думи:   land rover
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте