SLS AMG – приказка с хепиенд

Общи 21 ноември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 11530 посещения | без коментари

Виждали сте го като сейфти кар във Формула 1 и като победител в престижни състезания, и като какво ли още не. Но всяка приказка трябва да има край и ако той е хепиенд, това е добре. В случая говорим за прощалните издания на SLS AMG във версии купе и роудстър, от които ще бъдат произведени само 350 бройки, с тях ви запознахме миналата седмица. Звездното дуо отбеляза световната си премиера днес едновременно на две горещи за автомобилните фенове точки - на салона в Лос Анджелис и на този в Токио, които продължават до 1 декември. Продажбите им започват от март следващата година и с тях производителят бележи края на златната SLS AMG серия, първата напълно разработена от тунинг поделението на Mercedes и отворила нова страница в историята на компанията. От юни 2014 г. SLS AMG слиза от конвейера и ще бъде заменен с нов модел, обозначен като AMG GT, ала емблематичните врати като крила на чайка остават в миналото.
SLS AMG GT Final Edition е гарниран с много карбонови компоненти по каросерията, особено капака и задния спойлер. Това важи в пълна сила за предния сплитер. Гумите са наново разработени от серията Cup (опция, която обаче не се доплаща) на Dunlop Sport Maxx Race. Отпред размерът им е 265/35 R 19, а отзад - 295/30 R 20. Червените спирачни апарати са ясно забележими през джантите с поръчков дизайн.
Под карбоновия капак се мъдри 6,3-литровият атмосферен “веосмак“, ниско разположен отзад. С мощността си от 591 к.с. при 6800 об/мин и макс. си въртящ момент от 650 Нм при 4750 об/мин, той ускорява автомобила от място до 100 км/ч за 3,7 сек, а скоростта е електронно ограничена до 318 км/ч.
Двигателят задвижва колелата през 7-степенната спортна предавателна кутия AMG SPEEDSHIFT DCT с два съединителя. Тя предлага четири режима, бърза реакция при ръчно управление и силен емоционален заряд. Електронно регулируемото променливо окачване AMG RIDE CONTROL съответно е с програми Sport и Sport plus.
Ексклузивна кожа, щампована с ромбове, обвива и централните панели на двете седалки и вратите. Контрастни сребристи шевове, предпазни колани в същия цвят и кантове на инак черните стелки елегантно се противопоставят на черния кожен салон.
Надписът „AMG FINAL EDITION - 1 of 350“ краси карбоновата централна конзола. Засега цените не са обявени.

 
Ключови думи:   Mercedes-Benz
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте