Opel и UR:BAN – по-безопасно, ефективно и икономично градско движение

Общи 14 май 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8225 посещения | без коментари

Управлението на автомобил в малките и големите градове означава съвместно съжителство с много различни участници в движението и видове транспортни средства. Това е истинско предизвикателство, което налага справяне със сложни ситуации на пътя и изисква извършване на множество последователни действия.
Eкипи от специалисти на Opel, разработващи новаторски системи за подпомагане на водача с цел повишаване на ефективността и безопасността на движението в градски условия участват в изследователския проект UR:BAN – ориентирани към потребителя системи за подпомагане и управление на транспортната инфраструктура. Основната цел на отчасти финансирания от германското правителство проект е осигуряването на перспективна във времето и съобразена изцяло с условията на градското движение подкрепа на водачите на леки и товарни автомобили. В проекта си сътрудничат общо трийсет и един партньори от средите на автомобилната и електронната индустрия, софтуерни компании, изследователски институти и представители на местните и общински власти, чиято основна цел е разработката на интелигентни системи за подпомагане на участниците в движението и съвместни решения за управление на трафика в градски условия.
Постигнатите до момента резултати и заключения бяха представени от екипа днес в рамките на презентацията на междинния отчет на проекта UR:BAN, проведена в DLR (Германски център за въздушен и космически транспорт) в град Брауншвайг.
Продължаващият до 2016 година изследователски проект UR:BAN е разделен на три основни дяла - „Когнитивна асистенция”, „Мрежови системи за управление на движението”, и „Човешки фактори в автомобилния трафик”. „Opel участва като партньор и в трите основни области на проекта „, посочва Mайкъл Ф. Ейбълсън, член на управителния съвет и вицепрезидент по инженеринга на GM Europe. „Основният фокус на изследванията и разработките винаги е бил насочен към човека. Екипите от инженери, физици и специализирани в областта на пътното движение психолози изследват възможностите за подпомагане на водачите в сложни ситуации, осъществяването на интелигентна връзка в мрежа между превозните средства и пътната инфраструктура, поведението на водачите и подходящите за движение в градска среда условия и технически средства за взаимодействие между човека и машината.” Повече информация в прикачения файл.

 
Ключови думи:   opel
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте