Opel Insignia Country Tourer: комби в най-добрия смисъл на думата

Общи 14 май 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10055 посещения | без коментари

Нежен и същевременно суров? Taкъв се опитва да бъде Opel Insignia Country Tourer, комбито от Рюселсхайм с амбиции за подвизи извън пътя. To се появи заедно с обновяването на модела и разполага с подкартерна защита и по-висок с 20 мм клиренс. В интерес на истината обаче нито той, нито допълнителните пластмасови елементи по каросерията превръщат колата в сериозен офроудър. Country Tourer сякаш е създаден, за да докаже, че Opel може да проектира и „лайфстайл” комбита, които могат да бъдат много практични.С четирите си задвижващи колела машината демонстрира превъзходно сцепление на мокро и не се уплаши от изненадващия великденски сняг дори с летните си гуми. С пъргавата атака на завоите Insignia проявява спортния си характер и демонстрира колко сполучливи могат да бъдат настройките на окачването и на кормилното управление на почти 2-тонно комби. И макар че сме го казвали и преди, сега пак ще го повторим – Opel има нужда от по-модерен автоматик. Заради 6-степенната трансмисия част от 195-те коня и 400-те нютонметра на битурбо мотора сякаш се губят, макар че известна доза подобрение по отношение на превключването внася натискането на бутона Sport, с който се „втвърдява” и окачването.След фейслифта на Insignia броят на копчетата върху централната което прави управлението на кокпита значително по-лесно. Използваните в интериора материали създават почти премиум усещане, а мястото както отпред, така и отзад е повече от достатъчно. Най-много обаче ни допадна фактът, че менютата на Country Tourer бяха на български език.
ИзводДобро сцепление, много място, спортно поведение, увеличен клиренс – и не на последно място свежа визия. С всичко това Insignia Country Tourer се доказва като достоен Opel на „Новото време”, което настъпва в Рюселсхайм. Единственият по-сериозен недостатък на атрактивното комби е остарелият автоматик.




 
Ключови думи:   opel
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте