MINI мина на диета

Общи 23 май 2014 | Speed-Press.com A- A+ 12290 посещения | без коментари

Производителите на шасита отдавна отстъпиха мястото на масовия конвейер и в момента остатъците от легендарните италиански компании правят единични поръчки за супер коли. Този път Touring Superleggera заложи на сътрудничество с MINI и изваля много малка и симпатична концепция. Изненадата на конкурса за красота Вила Д`Есте се нарича MINI Superleggera Vision. Автомобилът е двуместен роудстър с класически италиански дизайн в комбинация с модерен британски стил.

"Touring Superleggera и MINI имат много общи неща - компаниите стъпват на историята си, за да дефинират настоящето. Двете наблягат на дизайна и отличителните решения. Точно тези елементи правят MINI Superleggera Vision интерпретация на британски роудстър с влияние на италиански стил и ръчна изработка", коментира Адриан ван Хойдонк, шеф на дизайна в BMW Group.

Дизайнът отпред е типичен за MINI - кръгли фарове, шестоъгълна решетка, изчистени линии. От класиката в жанра на британските роудстъри е заета широката следа и изпъкналите арки над колелата. Карбонови елементи като сплитер отпред, престилки отстрани и дифузьор отзад подсилват спортния характер. А стоповете с елементи от британското знаме напомнят за произхода. Аероелементът на задния капак пък напомня отново за класическите модели.

Специално за концепцията е разработена боята Como Blue, която отразява едновременно класиката и модерността. Кожата е в класическия цвят Sabbia, а интериорът типичен за концепция - много хром, малко бутони, странни форми и малко практичност.

 
Ключови думи:   Mini
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте