Land Rover подготви изследователите, покорили Южния полюс

Общи 11 февруари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8665 посещения | без коментари

В петък, 7 февруари, в 1,15 сутринта британските полярни изследователи Бен Сондърс и Тарка ЛХерпиниере пренаписаха историята, след като завършиха, за първи път в историята, злополучното пътешествие на емблематичната експедиция Terra Nova на капитан Робърт Фалкън Скот.

След като предприемат трудния преход от 1795 мили през негостоприемния пейзаж на Антарктика на двупосочно пътуване до Южния полюс и обратно, Бен и Тарка са извършили световен рекорд за най-дълга полярна експедиция без помощта на машини в историята.

Любопитна подробност е, че все пак в това постижение е замесена и автомобилна марка, тъй като Intel и Land Rover са съвместни партньори на експедицията. Land Rover подпомага Бен в обучението му, като го е отвело на много недостъпни места из цяла Великобритания, Европа и Гренландия; а Intel осигурява ултрабуци, захранвани с най-новото 4-то поколение Intel CoreTM, процесорна технология, която позволява на Бен и Тарка да споделят пътуването си със света по протежение на целия им път в ежедневния си блог (www.scottexpedition.com/blog).



 
Ключови думи:   land rover
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте