BladeGlider – електричка с вълнуващ дизайн

Общи 11 ноември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 11360 посещения | без коментари

Nissan представя концептуалния BladeGlider, който е нещо като дизайнерски манифест на компанията за бъдещото развитие на електрическите автомобили. Автомобилът е с уникална архитектура, която позволява на шофьора и на пътника да се насладят на свежо електрическо управление и екзотичен стил.
С тясната си 1,0-метрова олекотена предна следа и широката си стабилна задна, BladeGlider изглежда доста радикално. Близостта между двете предни колела го прави особено маневрен при високо странично ускорение. За това допринася и разпределението между масата отпред и отзад, което е в съотношение 30/70.
BladeGlider е с триъгълна форма като реактивен самолет, но в него има нещо и от панорамната свобода на планерите. Целта на това оформление освен вълнуващата красота на споменатите машини, е максимално нисък коефициент на аеродинамично съпротивление, съчетан с плътно прилепване към пътя. В технологично отношение концептът съчетава най-доброто от серийния електрически Nissan LEAF и ZEOD RC (Zero Emission On Demand Racing Car), който ще дебютира в 24-те часа на Льо Ман през следващата година.
В кокпита откриваме три седалки, като шофьорската е разположена централно отпред. Интериорът продължава темата със самолетите – в тази стилистика се вписва и воланът, такова е и специалното осветление.
Когато все пак тази концепция узрее за серийно производство, тя вероятно ще е първият автомобил на Nissan с двигатели, вградени в колелата. Те осигуряват задно задвижване с независимо управление на мотора. BladeGlider е с литиево-йонни акумулатори, доказали се вече в Nissan LEAF.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте