Velasco 43 стана „Европейска яхта на годината“

Общи 23 януари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10480 посещения | без коментари

Знаете ли, че първият за годината най-голям яхтен салон се провежда на суша? Може и да ви звучи невероятно, но е факт – говорим за изложението в Дюселдорф. Именно там всяка година се обявяват победителите в конкурса „Европейска яхта на годината“. Естествено лодките са разделени на категории, като за начало – ветроходни и моторни, а после и по размери. Решихме да ви запознаем с „европейката на годината“ в сегмента на лодките до 45 фута (прибл. 14 м). Тя е „девойка французойка“, направена е от корабостроителницата Jeanneau, а името й е VELASCO 43. Не, няма нищо общо с испанския живописец Веласкес, но пък си е достатъчно живописна сама по себе си. Макар и малка (при яхтите 13,7 метра ги нямат за нищо), тя черпи вдъхновение от по-големите си посестрими в занаята и дори си има открит летен мостик отгоре (флайбридж, както е модерно да се казва). Е, купонът наистина е там – всевъзможни лежанки за слънчеви бани, втори пост за управление на открито и барбекю.
Животът е прекрасен на борда и местата, където той се случва най-активно, са цели три. Вече ви споменахме открития мостик, остава да добавим и зоната за къпане в морето и с лежанки за слънчеви бани в кърмата. Там има и душ, вграден в мачтовия радар. Сърцето на лодката е кокпитът и най-вече - основният U-образен салон, допълнен от лятна кухня. Вътрешният пост за управление е гарниран от удобна двойна седалка. Въпросната пейка лесно се трансформира в лежанка. Е, слънчевите бани и други неща са възможни навсякъде. Въобще на борда всичко е на принципа „фокус-мокус“, така че едно и също пространство да изпълнява няколко функции. На това му викат – оптимално оползотворяване на територията.Предната кабина е предназначена за собствениците на яхтата и двата й големи илюминатора пропускат достатъчно количество естествена светлина. Там откривам двойно голямо легло, отделни тоалетна и душ-кабина. Гостите ще настаните на десния борд в по-малката предвидена за тях спалня (така е при яхтите – стопанинът преди всичко!). Те също си имат собствени санитарни помещения.
Лодката е маневрена и икономична (при яхтите това е относително понятие, защото вярвате или не, разходът се измерва в литри в час). Широчината е 4,13 м, а резервоарът за вода побира 400 л. Двигателите са два 6,7-литрови, всеки с мощност 380 к.с.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте