Renault наелектризира Кан

Общи 25 април 2012 | Speed-Press.com A- A+ 8440 посещения | без коментари

Renault е единственият официален автомобилен производител - партньор на филмовия Фестивал в Кан вече близо 30 години. Повече от 250 автомобила Renault ще се движат по улиците на Кан тази година, сред които ще се открояват и два 100 % електрически модела - Fluence Z.E. и Twizy.
От 16 до 27 май за първи път в историята на Кан, 100% електрическият седан Fluence Z.E. ще се движи заедно с Renault Latitude, за да транспортира филмовите звезди, млади таланти, продуценти и директори до червения килим. А изцяло електрическото двуместно Twizy, наскоро лансирано във Франция, и кабриолетът Mеgane CC Floride ще внесат допълнителен дух на фестивала.
Twizy ще бъде акцент на „Оранжевия Плаж“ под формата на специален колекционерски модел, с автографи от най-големите филмови звезди.
Творбите на Стефан Косман, официалният фотограф на Renault в Кан от повече от 20 години, ще бъдат изложени на терасата на плаж Marriott-Nikki.
Renault подкрепя също и асоциацията Les Toiles Enchantеe, спонсорирана от Ален Шаба и предоставя автомобили за транспортиране на оборудването за прожекции, както и за членове на асоциацията. Деца в неравностойно положение в региона на Кан ще могат да се насладят на филмовия фестивал напълно като присъстват на предпремиерни прожекции.
Връзката на Renault с киното датира още от първия филм на братя Люмиер, където Луи Рено се появява на волана на негата voiturette Type A. Първите снимки са направени в Биланкур, до Париж, близо до заводите на Renault.
Renault се интересува от всички форми на кино. Подкрепя редица фестивали, включително Кан, Довил, Алп Дюез, Маракеш, Лондон, Сан Себастиан и Валадолид и филмови институции, като Академия на изкуствата и техниките в киното, която организира Наградите Цезар, както и Наградите за късометражно кино „Златни нощи“. Повече от 110 години хиляди автомобили Renault са ескортирали звезди до снимачните площадки и до червения килим по цял свят.
Renault предоставя също така и автомобили за филмови и телевизионни продукции във Франция и по света. Автомобилите Renault участват в невероятни каскади и вълнуващи моменти заедно със звездите в известни филми като „И бог създаде жената“, „Изглед към долината на смъртта“ и „Гости от миналото“ или по-новите „Час пик 3“ и „Недосегаемите“ - последният най-голям успех на френската бокс офис класация с Франсоа Клюзе и Омар Су.
Renault продължава своя ангажимент във филмовите и телевизионни продукции с проактивна политика на партньорство и продуктово позициониране (в близо 300 филмови продукции през 2011 година).








 
Ключови думи:   fluence, latitude, marriott, nikki, renault
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте