Peugeot подготвя концепция за Пекин

Общи 29 януари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8150 посещения | без коментари

На предстоящото Международно автомобилно изложение в Пекин, което се провежда между 20 и 29 април, Peugeot ще покаже нова концепция от същата линия като демонстрираната преди време Onyx. Засега френският производител не споделя името й. Знаем обаче, че тя е с дължина от 4,73 м и височина 1,31 м, предлага атлетичен и изискан стил за четирима пътници и техния багаж. Специалната изработка с оригинални материали отразява подхода на Peugeot Style, използван за пръв път за Onyx, който се превръща в насока за бъдещите модели на марката.
Като част от откриващото събитие за Международния автомобилен фестивал, оригиналната арт инсталация Tribute to Sensations ще разкрие формите на тази концепция. След това, от 29 януари до 2 февруари, пред Дома на Инвалидите в Париж, широката публика ще може да разгледа Peugeot Onyx, 308 R Concept, 208 Pikes Peak, както и 908 HDi с филтър за твърди частици.
Концепцията Peugeot Onyx се прибира у дома, след като остави своя отпечатък на автомобилните изложения в Женева, Шанхай и Франкфурт. Публиката на пистите в Льо Ман и Льо Кастеле чу рева на двигателя на Onyx, а зрителите на Фестивала на скоростта в Гудууд във Великобритания също бяха очаровани от него.
Onyx изследва хармоничното съвместно съществуване на нови материали: карбон и ръчно кована мед в каросерията на автомобила; филц и нов вид „дърво“, Newspaper Wood, произведено от рециклирани вестници в купето. Те са оставени в тяхното естествено състояние, без защита. Пластовете мед натрупаха патина в течение на годината, което демонстрира успеха на концепцията. Това произведение на изкуството се задвижва от 3,7-литров V8 HDi двигател за твърди частици, който генерира 600 к.с.
Peugeot 308 R Concept е спортното превъплъщение на новия Peugeot 308. Неговата ултраспортна природа се изразява с окачване, снижено с 26 мм, карбоновите части по каросерията и двигателя. Разработен от Peugeot Sport, 308 R e с напълно новия двигател 1.6 THP 270, свързан с 6-степенна механична скоростна кутия. Този бензинов мотор генерира рекордна специфична мощност за стандартен сериен автомобил – почти 170 к.с. на литър работен обем! Концепцията 308 R се отличава с двуцветния екстериор в червено и черно, очертан от изчистен профил, вдъхновен от Onyx.
Разработен за рекордно време от Peugeot Sport, 208 T16 Pikes Peak направи огромно впечатление от самото начало със своите невероятни пропорции. Съотношението мощност - тегло е забележително - 875 к.с. за 875 кг! През 2013 208 T16 Pikes Peak записа нов рекорд на легендарното трасе в Колорадо: 8:13.878 мин.

 
Ключови думи:   peugeot
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте