Lancia за морето с 1120 „коня“

Общи 12 февруари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 11560 посещения | без коментари

През септември 2009 г. една лодка Lancia с дръзновение и чар развозваше по каналите на Венеция звездите, пристигнали за 66-ия фестивал на киното в града. Факт е, че елегантната италианска автомобилна марка открай време е спонсор на различни регати и е силно обвързана с яхтите. А зад проекта Lancia di Lancia, както се казва лодката от снимката, стои дизайнерът Кристиан Гранде (между другото, рисува не само яхти - и седалки за автомобили, луксозни колела, камиони и др.). Връзката на Lancia с морето датира още от самото начало – през 20-те години на миналия век основателят на компанията Винченцо Ланча се вдъхновява от корпусите на яхтите за монокока на Lambda, а тази иновация не без право бележи автомобилната история. През 60-те години се появява и състезателен клас при моторниците, кръстен на модел на Lancia - Classe Flaminia. Познайте с какви двигатели са тези лодки? V-образни 6-цилиндрови от Flaminia. През 80-те Lancia е спонсор на класическа регата от клас J24, през 1987 г. - на финалите на купата One Ton в Неапол. А след това идва ред и на топлата й връзка с легендарната Купа на Америка. По традиция марката е спонсор и на регатата Виареджо-Монтекарло-Виареджо и на „Класическата седмица на Монако“. Съвсем логично лодката Lancia е белязана от цветовете на Martini, изконен партньор на автомобилната марка.
Двигателите на тази „мокра“ Lancia са два V-образни 6-цилиндрови дизелови от FIAT и всеки от тях е впрегнал по 560 „коня“. Зад проекта стои яхтената компания SACS. Дължината й е 13,08 м, широчината - 3,83 м. Лодката гази на 0,8 м, а резервоарът й за гориво е 1000 л. Тежи 8 т заедно с двата си дизелови двигателя и на борда й могат да нощуват двама. През деня обаче на борда й можете да спретнете купон за 11 човека. Максималната скорост, на която е способна, е 48 възела (около 90 км/ч, което хич не е малко за лодка). Когато Lancia di Lancia се движи, зад кърмата й към небето се изстрелва невероятно красива струя, тъй като задвижването е Arneson (с полупотопени пропелери).

 
Ключови думи:   lancia
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте