Golf Plus вече е Sportsvan

Общи 09 септември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8230 посещения | без коментари

Той беше стилният „дебеланко“ от многочленната фамилия на Golf: висок, закръглен и не особено спортен. И въпреки че не отговаряше на обичайния имидж, Golf Plus се продаваше като топъл хляб. Неговият наследник, така нареченият Sportsvan, се очаква да постигне дори по-добри резултати. Прототипът във Франкфурт е динамично проектиран. Отвътре ни впечатляват висококачествени материали и богато оборудване, превръщащи автомобила в такъв от средна класа. Според VW подпомагащите системи го причисляват към висок клас ниво, а новите скосени панели придават усещането за висококласен спортен автомобил. Доколко всичко, предадено от пресата във Волфсбург, отговаря на реалността, не се знае. Важен критерий за купувачите на Golf Plus обаче си остава своеобразието.
Нека го разгледаме по-детайлно. В действителност 5-местният автомобил има какво да предложи не само на „прехвърлилите 50 години“, но и на младите семейства. С височина 4,34 метра, той остава компактен за в града, но и е по-плосък от Touran. Характерна е позицията на седене, която се явява 7 мм по-издадена напред в сравнение с предшественика си, но пък и значително по-висока отколкото при Golf.
Панорамната гледка също е изменена, като става значително по-обширна; страничните огледала са преместени надолу както при Ford B-Max, което открива място за два триъгълни прозореца. Отстрани изглеждат малко глуповато, но определено разкриват хубава гледка. Отзад освен че е разширено задното стъкло, е добавено и едно допълнително. Ако към всичко това добавите и опцията „панорамно стъкло“, ще придобиете усещането, че се возите на открито.
Sportsvan показва съвсем нов формат на Golf. Междуосието е разширено с приблизително 10 см (общо 2685 мм), което позволява повече пространство особено в задната част. Задните седалки, които се разделят на три части в отношение 40:20:40 с помощта на дръжка, по желание и на два блока (60:40), са удължени до 180 мм (досега: 160). Седалките могат да се накланят, а в изцяло сгънато състояние се оформя багажно отделение със сравнително равна повърхност, побиращо товар с обем до 1512 л, 62 повече от досега. Подът може да се сниши до нивото на прага, с 13 см. Отпред пък е открито специално място за съхранение на дреболии и бутилки до 1,5 л.

 
Ключови думи:   volkswagen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте