Ford Fiesta ST и Range Rover Sport дебютират у нас

Общи 01 октомври 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6025 посещения | без коментари

По време на Техническия панаир, започнал от вчера в Пловдив, премиера в България прави новата спортна звезда в гамата на Ford. Fiesta ST е първата серийна Fiesta, която ускорява от 0 до 100 км за под 7 секунди. Разработена от RS екипа на Ford, новата Fiesta ST се задвижва от 1,6-литров бензинов EcoBoost двигател, ускоряващ от 0 до 100 км/ч за 6,9 сек и предлагащ 182 к.с. и 240 Нм въртящ момент, със среден разход на гориво едва 5,9 л/100 км и СО2 емисии от 138 г/км. Максималната скорост е 220 км/ч. Ford допълнително е подобрил за Fiesta ST прочутото глобално шаси на В-автомобилите с ново управление, окачване, спирачки, конфигурации и настройки. Новият модел в Европа се отличава с уникална трапецовидна предна решетка, тип пчелна пита, и внушителен заден дифузьор. Интериорът впечатлява с висок контраст и седалки Recaro.

Дебют на българския пазар прави и напълно новият Range Rover Sport. Автомобилът е проектиран така, че да улови отличителните гени на своя предшественик, като същевременно носи дръзки аспекти на еволюция, които го позиционират в сърцето на портфолиото на марката, между Range Rover и Evoque. Range Rover Sport заема уникално място в своя сегмент, а дизайнът на новия модел затвърждава статуса му на идеалния спортен SUV автомобил. С по-плавния ъгъл на предното стъкло, заобления профил и полегат покрив, новият Sport е с 8 % по-аеродинамичен от предишния модел. Въпреки че е разработен наред с Range Rover и има общи черти с него, изцяло новият Sport разполага със 75 % уникални части, много от които оказват пряко влияние върху усещането за него.



За повече информация изтеглете прикачените файлове




 
Ключови думи:   ford
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте