Присадиха на Astra сърце от Insignia

Общи 02 август 2012 | Speed-Press.com A- A+ 10180 посещения | без коментари

Гамата на Astra вече включва и новия 2.0 BiTurbo CDTI двигател, познат ни от Insignia. Той разполага със 195 к.с. мощност и 400 Нм въртящ момент. Максимална скорост 226 км/ч и разход на гориво едва 4,9 л/100 км, спортен дизайн и високотехнологична система BiTurbo с каскадно турбопълнене и двойна система за междинно охлаждане са най-силните козове на варианта. Предлага се във версии с пет врати, купе GTC и комби Sports Tourer.
Astra BiTurbo CDTI с пет врати достига максимална скорост 226 км/ч, превръщайки се в най-бързата дизелова Astra създавана някога (при Sports Tourer тази стойност е съответно 222 км/ч, а при GTC 223 км/ч). В комбинация с намаляващата разхода на гориво система Start/Stop, която е стандартно оборудване за всички версии на Astra BiTurbo, GTC изразходва едва 4,9 л/100 км (Sports Tourer и версията с пет врати – 5,1 л/100 км). Емисиите за GTC са съответно 129 г/км (134 г/км за хечбек и комби версията).
Тъй като конфигурацията в двигателния отсек на Astra не е като тази на Insignia, инженерите са подходили по нов начин, като вътрешно са разделили охлаждащия въздуха модул на малък и голям междинен охладител. По този начин, в своята същност, това технологично решение е различно от използваното при Insignia BiTurbo, където двата отделни охладителя се намират на различни места. Освен това и двата междинни охладителя на двигателя на Astra BiTurbo са от типа въздух-въздух за разлика от Insignia, при която малкият е с водно охлаждане.
Както при всички GTC и OPC версии на Astra, GTC BiTurbo е оборудвана стандартно с елементите HiPerStrut (High Performance Struts) в предното окачване, осигуряващи още по-стабилно поведение и спортно шофиране на автомобила.
Версиите с новия мощен дизелов двигател на Astra могат да бъдат поръчвани от началото на есента и ще са на разположение в продажбените центрове в края на тази година.

 
Ключови думи:   astra, biturbo, gtc, opel, Sports
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте