Косачката, която вдига 190 км/ч!

Общи 04 април 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10680 посещения | без коментари

Honda Mean Mower вече официално може да бъде наречена „най-бързата косачка на света“. Градинският уред вдига 187,6 км/ч на испанското тестово трасе „Идиада”. За да спази изискванията на Гинес, Mean Mower препуска по него в продължение на цял час – за да може лицето, документиращо рекорда, да регистрира средната скорост. Японската машина с мотоциклетен двигател и мощност 109 к.с. подобрява досегашния рекорд с 45 км/ч. Първенецът е създаден като плод на сътрудничеството между Honda и специалистите по моторни спортове от британския Team Dynamics. Двете компании правят от „тракторчето“ градинска ракета. Най-тежката задача пред участниците в проекта е да запазят външния вид на машината, която трябва да изглежда като екземпляр от серийното производство. Освен външния вид обаче Mean Mower почти няма общи черти със своя първообраз, призван да бъде цар на тревните площи.
Шасито на косачката е направено от хром-молибден, окачването и колелата са от ATV, a в отделението за тревата са поставени резервоарът, както и два радиатора – за маслото и за охладителната течност. Сърцето на червеното тракторче също е ново – инженерите са поставили на машината 1-литровия двигател от мотоциклета Honda VTR Firestorm. С него 140-килограмовата косачка спринтира от 0 до 100 км/ч само за 4 сек. Така че – нека градинарите да внимават!
Който иска, действително може да използва Меаn Mower за косене: два електродвигателя движат съоръжението за подкастряне на моравата. При скорост 25 км/ч (два пъти по-бързо, отколкото при стандартния вариант) машината подстригва тревните площи по превъзходен начин. Който я използва обаче, не бива да забравя антифоните, защото Mean Mower генерира шум от 130 децибела – горе-долу колкото реактивен самолет.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте