В автомобилната съкровищница на НСО

Общи 05 февруари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 12510 посещения | без коментари

Тук историята се движи. В гаража на НСО е дълбоко „заровена“ истинска автомобилна съкровищница от машини, използвани за превоз на политическия елит, които излизат от „хранилището“ само за специални поводи, какъвто беше и нашата фотосесия. С боботенето на огромните си бензинови двигатели те сякаш ни разказват как гордо са превозвали Леонид Брежнев, Тодор Живков, Николае Чаушеску, Вълко Червенков...
„В Cadillac-а съм возил Юрий Гагарин“ - споделя с усмивка шофьор на НСО. Всъщност той се шегува – защото, когато космонавтът е бил на посещение у нас, най-много да е бил в корема на майка си. Американският кабриолет Series 62 e едно от онези съкровища на колела, които службата за охрана на високопоставени държавници пази зорко в гаража си. Щатският Convertible обаче далеч не е звездата в колекцията, която е истинско национално богатство. „Звездата“ има звезда върху радиаторната решетка и стойността й се оценява на около 1 млн. евро – това е елегантният като вампир Mercedes 600 Landaulet на Тодор Живков. От специалната версия с мек таван отзад и ляв волан са произведени едва 49 бройки.
Днес достолепните машини събират прах в гаража на НСО, където обаче се грижат добре за тях. Макар и службата да няма достатъчно голям бюджет, за да стопанисва както подобава ветераните на колела, хората от гаража дават всичко от себе си и преди всичко с големия си ентусиазъм успяват да съхранят колите. Което се оказва трудна задача – защото с времето гумените съединения се напукват, а резервни части за олдтаймерите няма. В момента НСО разполага с около 30 старинни автомобила, но не всички са в брилянтно състояние. Голям брой ГАЗ-Чайка са продадени на частни лица.Запознайте се отблизо с „класиците“ на НСО в нашата галерия!

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте